Salutorgetin Klassikot

TOAST SKAGEN

Jyllantilaisen kalasataman mukaan nimetyn Toast Skagenin on luonut ruotsalainen keittiömestari ja ravintoloitsija Tore Wretman (1916-2003) ja sen ensiesiintyminen tapahtui tukholmalaisessa Riche-ravintolassa 1958 Alkuperäinen resepti sisälsi vaalean paahtoleivän päällä tarjottuja tuoreita katkaravunpyrstöjä, majoneesia, suolaa, pippuria ja tilkan sitruunamehua. Voileipä kruunataan joko muikun- tai siianmädillä. Reilu viisikymmentä vuotta myöhemmin valmistettiin Salutorgetin keittiössä ensimmäiset Skagenit – eikä loppua näy. Jos olet maistanut, tiedät miksi.

HAUKIWALLENBERG

Tiesitkö että perinteinen Wallenberg on alkuperäisin jo vuodelta 1897? Wallenberg on saanut nimensä tuomari Marcus Wallenbergiltä, jonka appi oli paikallinen lääkäri sekä keittokirjailija Charles Emil Hagdahl. Wallenberg nousi suosioon 1950- luvulla  – kiitos Anders Sandrewin, joka omisti ravintola Prinsenin Tukholmassa. Tämän uskottiin olevan hänen lempiateriansa. Keittiöpäällikkömme Toni Leskinen valmistaa aterian omalla näkemyksellään, tuoreesta hauesta,  kunnioittaen perinteistä kokonaisuutta raikkaalla hernepyreellä ja ruskistetulla voilla. Liity seuraamme maistelemaan Skandinavian klassikkoa!