Ohita navigaatio

AFTERNOON TEAN HISTORIAA

Afternoon Tea – hetki arjen yläpuolella

Herttuatar Anna

Kuningatar Viktorian kamaripalvelijatarta, Bedfordin herttuatar Annaa, on kiittäminen englantilaisesta iltapäiväteestä. Kun Herttuattaren vatsaa kurni iltapäivisin, eikä kevyellä lounaalla oikein pärjännyt illalliseen asti, pyysi hän palvelijattariltaan teetä ja pientä huikopalaa.  Pian Herttuatar alkoi kutsua myös ystäviään kello viiden teelle ja näin iltapäivähetki teen ja leivonnaisten parissa muuttui ystävien keskeiseksi seurustelumuodoksi 1800-luvun puolivälissä. Teehetkestä tuli nopeasti hyvin suosittu ylempien yhteiskuntaluokkien keskuudessa. Vielä 2000-luvullakin iltapäivätee on yksi brittiläisen kulttuurin tunnuspiirteistä.

Sandwichin jaarli

Samoihin aikoihin, 1800-luvulla, elänyt Sandwichin jaarli (John Montagu) oli varsin huikentelevainen mies jonka paheena oli kortinpeluu. Pelin tuoksinassa ei ruokataukoja pidetty ja jaarli pyysi palvelijoitaan tuomaan jotain syötävää pelipöydän ääreen. Hänelle tuotiin keittiöstä paistiviipale, joka oli nokkelasti keksitty pistää kahden kolmioiksi leikatun leipäviipaleen väliin: näin kädet eivät tahriintuneet eikä peliä tarvinnut keskeyttää välipalan ajaksi. Sandwichin jaarlin pelihimo synnytti uuden leipämallin.

Afternoon Tea Salutorgetissa

Salutorgetissa nautit Skandinaavisen Afternoon Tea´n skonsseineen ja sormivoileipineen, itse tehtyine hilloineen ja pikkumakeineen. Kauniissa jugendsalissamme nautittu teehetki sopii monenlaisiin tapaamisiin ja pieni herkkuhetki kauniisti tarjoiltuna nostaa iltapäivätapaamiset arjen yläpuolelle.

Afternoon Tea on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 14-18, sekä lauantaisin 12-18.

AFTERNOON TEA SAMPPANJALLA
Afternoon tea with Champagne 49€

AFTERNOON TEA PROSECCOLLA
Afternoon tea with Prosecco 44€

AFTERNOON TEA ALKOHOLITTOMANA
Afternoon tea with non-alholic sparkling 40€