Ohita navigaatio

AFTERNOON TEAN HISTORIAA

AFTERNOON TEA –
HETKI ARJEN YLÄPUOLELLA

AFTERNOON TEA JA HERTTUATAR ANNA

Kuningatar Viktotian kamaripalvelijatarta, Bedfordin herttuatar Annaa, on kiittäminen englantilaisesta iltapäiväteestä. Kun Herttuattaren vatsaa kurni iltapäivisin, eikä kevyellä lounaalla oikein pärjännyt illalliseen asti, pyysi hän palvelijattariltaan teetä ja pientä huikopalaa.  Pian Herttuatar alkoi kutsua myös ystäviään kello viiden teelle ja näin iltapäivähetki teen ja leivonnaisten parissa muuttui ystävien keskeiseksi seurustelumuodoksi 1800-luvun puolivälissä. Teehetkestä tuli nopeasti hyvin suosittu ylempien yhteiskuntaluokkien keskuudessa. Vielä 2000-luvullakin iltapäivätee on yksi brittiläisen kulttuurin tunnuspiirteistä.

OLETKO KUULLUT SANDWICHIN JAARLISTA?

Samoihin aikoihin, 1800-luvulla, elänyt Sandwichin jaarli (John Montagu) oli varsin huikentelevainen mies jonka paheena oli kortinpeluu. Pelin tuoksinassa ei ruokataukoja pidetty ja jaarli pyysi palvelijoitaan tuomaan jotain syötävää pelipöydän ääreen. Hänelle tuotiin keittiöstä paistiviipale, joka oli nokkelasti keksitty pistää kahden kolmioiksi leikatun leipäviipaleen väliin: näin kädet eivät tahriintuneet eikä peliä tarvinnut keskeyttää välipalan ajaksi. Sandwichin jaarlin pelihimo synnytti uuden leipämallin.

AFTERNOON TEA SALUTORGETISSA

Salutorgetissa on nautittu Afternoon Tea´sta vuodesta 2011 lähtien.  Kauniissa jugendsalissamme nautittu teehetki sopii monenlaisiin tapaamisiin – tervetuloa!